Tweedaagse lente braderie Osdorpplein

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 10:19

Wij zijn gevraagd om op de tweedaagse lente braderie te staan met onze kristallen & edelstenen. Op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei zijn wij te gast geweest op het Osdorpplein. Het was een feestelijke braderie met verschillende kraampjes, lekker eten, muziek en gezelligheid! 

Wil jij ons ook op jouw braderie of wil jij een Crystalnight aan huis? Stuur ons gerust een berichtje voor de mogelijkheden! 


De steen pyriet

Om jullie alvast een klein stukje voorkennis te geven over deze steen, heb ik hier wat achtergrondinformatie voor jullie!

 

"A Natural Wonder of the World"
Pyriet Kristallen uit Navajún La Rioja, Spanje staan bekend om hun natuurlijke perfecte kubieke vorm, spiegelachtige gezichten en ongelooflijke glans. Deze perfecte Pyriet exemplaren werden ongeveer 140 miljoen jaar geleden gevormd en zijn alleen te vinden in Navajún.

Waarom blokjes? We worden vaak gevraagd of onze Pyriet specimens gesneden en gepolijst zijn. Het antwoord is nee. Hoewel het voor de eerste keer moeilijk te geloven is, kunnen pyrietkristallen een perfecte glanzende kubus zijn. Pyriet (FeS2) is een ijzersulfide dat kristalliseert in het kubieke systeem. Er zijn bijvoorbeeld andere mineralen die kristalliseren in het kubische systeem zoals: zout (NaCl).Hoewel pyriet een veel voorkomend mineraal is over de hele wereld, is het moeilijk om perfecte kubussen te vinden in de grootte, perfectie en glans die Pyriet kenmerkt van Navajun. Pyriet van Navajun is een must-have voor elke minerale verzamelaar en een perfect cadeau voor degenen die moeilijk te imponeren zijn.

 

Bron: https://www.timmersgems.com/nl/pyriet-matrix-cube-uit-spanje-navajun-in-de-provincie-la-rioja-2 


Mijn reis

Typ hier je blog verder...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.